12 Kasım 2013 Salı

Konya'daki petrolde yangın

LPG dolumu yapılan otomobilde patlama



LPG dolumu yapılan otomobilde patlama


Konya'da akaryakıt istasyonunda LPG dolumu yapıldığı esnada otomobilde önce patlama meydana geldi, daha sonra alevler yükseldi. Sürücü olaydan yaralı olarak kurtuldu.
 
Talip Uçar (50), 06 TEN 33 plakalı otomobiline yakıt almak için merkez Meram ilçesindeki bir akaryakıt istasyonuna girdi.

Dolum yapıldıktan sonra gaz kaçağı görülen otomobil, görevliler ve sürücü Uçar tarafından pompaların bulunduğu bölümden uzaklaştırıldı. Bu sırada araçta patlama meydana geldi. Yaralanan sürücü otomobilden kendini dışarı attı.

Yangın kısa sürede büyüyerek aracın tamamını sardı. Çevrede bulunanlar ise araçlarına binerek hızla uzaklaştı.

Alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtulan Talip Uçar, ambulansla kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  tedavi altına alındı. 

Yangın, istasyon görevlileri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürülürken, otomobil kullanılamaz hale geldi. 

Yaşananlar, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, aracın patlaması, çıkan yangının kısa sürede büyümesi, istasyon içerisindekilerin panikle kaçmaya başlaması ve sürücünün otomobilden inip hızla uzaklaşması görülüyor. 

Uçar'ın oğlu İhsan Uçar (25), AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın güvenli dolum yapılmamasından kaynaklandığını iddia etti. Olay anında babasının üzerinde bulunan ceketi gösteren Uçar, ölümden dönen babasının vücudunda ikinci derecede yanıklar oluştuğunu söyledi.  

Uçar, "Babam aracın içinden çıkamayabilirdi. Allah'a şükür son anda kendini dışarıya atmış. Bu olaydan dolayı bizim canımız yandı. Sorumlular hakkında ilgili makamlara şikayette bulunduk. Yetkililerin bir an önce bu konuya önem vermesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.